Хонда-VTEC

- бензинови двигатели<br>
- дизелови двигатели<br>
- ABS<br>
- AirBAG<br>
- Климатици<br>
- Имобилайзери<br>
- Сервизни интервали(километражи)<br>
- Други системи
valkoo
Мнения: 3
Регистриран на: Нед Юли 20, 2008 8:15 am

Хонда-VTEC

Мнение от valkoo »

Проблема е следния:В началото на експлоатацията на хондата при постигане на определени обороти се усещаше повишаването на динамиката,едно трепване и повишаване на скоростта без да се променя положението на педала за газта.От скоро като,че ли този ефект намаля или изчезна на цяло.Аз допуснах,че проблема има нещо общо със системата ветек.Направих проверка на вкл. вентил/изправен/ и на захранването му в движение/налично/.Въпроса ми е,ако някой има повече опит с тази система,възможно ли е проб.да е в механичната час,в налягане на масло или друго?Значи основни единици-ламд.сонда,налягане гориво,запал.система и др.в норми.Лампата на таблото не е светвала за някаква неизправност.Моля за мнение колеги който са разрешавали подобни проблеми.Хондата е 1.5л. 114к.с.1999г.
waseko
КОЛЕГА
Мнения: 391
Регистриран на: Вто Фев 26, 2008 7:43 pm
Местоположение: гр.Пловдив

Re: Хонда-VTEC

Мнение от waseko »

Би могло да се дължи на ступаловидно ,а не равномерно изменение в управляващия сигнал от дросел-потенциометъра(или комбиниран TPS/TS),predizwikano ot nagar na wyglenowata pyte`ka ili mehan.prekyswaniq.А как се оправило,ако не е почисти или замени датчика.
PICUser
Мнения: 10
Регистриран на: Нед Апр 26, 2009 8:25 pm

Re: Хонда-VTEC

Мнение от PICUser »

Земи си направи една промивка на двигателя преди следващата смяна на маслото. тези VTEC и VVTI са много капризни на тема масло и чистота на смазочната система.

Поздрав
banana
Мнения: 2
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 11:15 pm

Re: Хонда-VTEC

Мнение от banana »

PICUser написа:Земи си направи една промивка на двигателя преди следващата смяна на маслото. тези VTEC и VVTI са много капризни на тема масло и чистота на смазочната система.

Поздрав
Напълно съм съгласен с колегата. Като за начало свали в-тека и го измий да видиш дали има разлика.
Успех
zniper
Мнения: 28
Регистриран на: Чет Юли 16, 2009 2:53 pm

Re: Хонда-VTEC

Мнение от zniper »

същият проблем на сивик вти 160 к.с. преди 5-6 години смяна на масло и филтър и работата се оправя моментално другото което трябва да знаеш е че втек системата е защитена и не тръгва когато мотора е под 60 градуса темп и когато скоростта е под 20 км/ч
Публикувай отговор